Sastojci Količina
brašna 500 g
kocka svežeg kvasca 1
ulja 50 ml
jaje 1
šećera 1 kašičica
kisele vode 250 ml
brašna 500 g
kocka svežeg kvasca 1
ulja 50 ml
jaje 1
šećera 1 kašičica
kisele vode 250 ml
soli 1 kašičica
prašak za pecivo 5 g
Za žuto testo
kukuruznog brašna 500 g
prašak za pecivo 1 kesica
ulja 50 ml
jajeta 2
kajmak 2 kašike
kisele vode 650 ml
mrvljenog sira 400 g
listova blitve 10
soli 2 lašičice
prašak za pecivo 5 g
Za žuto testo
kukuruznog brašna 500 g
prašak za pecivo 1 kesica
ulja 50 ml
jajeta 2
kajmak 2 kašike
kisele vode 650 ml
mrvljenog sira 400 g
listova blitve 10
soli 2 lašičice
Kako pripremiti
Umalo mlake kisele vode razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna i ostaviti da nadođe.
Pomešati polovinu brašna sa praškom za pecivo, pa dodati so, ulje i jaje.Pa sipati nadošli kvasac, pa postepeno dodavajući preostalo brašno, zamesiti glatko testo.Ostaviti testo oko 60 min da nadolazi.
Umalo mlake kisele vode razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna i ostaviti da nadođe.
Pomešati polovinu brašna sa praškom za pecivo, pa dodati so, ulje i jaje.Pa sipati nadošli kvasac, pa postepeno dodavajući preostalo brašno, zamesiti glatko testo.Ostaviti testo oko 60 min da nadolazi.
Blitvu naseckati,posoliti i ostaviti da stoji oko 30 min.
Za to vreme pomešati kukuruzno brašno sa jajima, pa dodati ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo.
Potom u smesu dodati kajmak, sir i na kraju blitvu saseckanu. Sve lepo sjediniti tako da se dobije smesa malo gušća od smese za palačinke.
Nadošlo testo podeliti na 4 lopte, pa svaku razvući u koru veličine tepsije 32 cm.
Podmazati tepsiju pa na dno staviti prvu koru.Preliti je sa 8 kašika žutog testa.Postupak ponoviti dok se ne utroši sav materijal. Završiti korom.
Pitu ostaviti 30 min da naraste.Premazati mašću i i zbockati viljuškom.
Zagrejati rernu na 220 stepeni pa pitu peći oko 15 min zatim još 25 min na 15 stepeni.
Za to vreme pomešati kukuruzno brašno sa jajima, pa dodati ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo.
Potom u smesu dodati kajmak, sir i na kraju blitvu saseckanu. Sve lepo sjediniti tako da se dobije smesa malo gušća od smese za palačinke.
Nadošlo testo podeliti na 4 lopte, pa svaku razvući u koru veličine tepsije 32 cm.
Podmazati tepsiju pa na dno staviti prvu koru.Preliti je sa 8 kašika žutog testa.Postupak ponoviti dok se ne utroši sav materijal. Završiti korom.
Pitu ostaviti 30 min da naraste.Premazati mašću i i zbockati viljuškom.
Zagrejati rernu na 220 stepeni pa pitu peći oko 15 min zatim još 25 min na 15 stepeni.
No comments:
Post a Comment