Ništa bolje od finog i ukusnog domaćeg hljeba, nijedan kupovni to ne može zamijeniti. Donosimo vam recept za domaći hljeb.
Sastojci
250 gr integralnog brašna
250 gr beijlog brašna
1 prašak za pecivo (10 gr)
250 gr integralnog brašna
250 gr beijlog brašna
1 prašak za pecivo (10 gr)
1 kašika meda
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
Priprema
Zagrijte rernu na 250 stepeni.
Zagrijte rernu na 250 stepeni.
Pomiješajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na 2 dijela.
Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.
Prijatno!
Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.
Prijatno!
izvor: http://recepti-za-kolace.com
No comments:
Post a Comment