Jeste li se ikad zapitali u kojem stadiju zrelosti su one najbolje za probavu i zdravlje općenito? Ovaj teks će vam dati odgovor na to pitanje.
Svi vole banane; ukusne su, hranjive i pune kalija.
Evo rezultata zdravstvenog istraživanja provedenog u Japanu.
Potpuno zrela banana proizvodi supstancu TNF (Tumor Necrosis Factor) ili Faktor Nekroze Tumora, koja ima sposobnost da se bori protiv stanica koje se ponašaju neuobičajeno.
Kako banana zrije, razvija tamne tačkice po sebi. Što više tačkica ima, više je obogaćenih stanica koje razvijaju imunitet.
U tom stupnju sazrijevanja, banana je i najbolja za probavu jer se šećer iz banane tada najlakše apsorbira, za razliku od manje zrelih stadija banane kada je teža za probaviti jer se škrob još nije pretvorio u šećer.
Razina stanica sa antikanceroznim efektom odgovara razini zrelosti voća. Što je banana zrelija, više ima antikanceroznih kvaliteta.
Kod istraživanja, u usporedbi sa grožđem, jabukama, lubenicama, ananasom i kruškama, banane su sadržavale najviše antikanceroznih tvari.
Izvor: atma
No comments:
Post a Comment