Friday, June 1, 2018

PILEĆI CORDOM BLEU IZ PEĆNICE PEČEN U SVOJIM SOKOVIMA A NE NA MASNOĆI!!!




Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno…
Sastojci



4 pileća filea (oko 800 g)
Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
3 žličice Vegete By Podravka
200 ml vode
2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
2 češnja češnjaka
½ žličice Origano sušeni Podravka By Podravka
4 ploške kuhane šunke (100 g)
4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 žlica maslinova ulja
Za paniranje:
80 g Krušnih mrvica
2 žličice Slatka paprika mljevena Podravka By Podravka
2 žlice naribanog parmezana
Priprema
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.



U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan. Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Posluživanje Poslužite toplo uz salatu.
Savjet Zajedno s mesom možete peći i krumpire.
Izvor: www.coolinarika.com

No comments:

Post a Comment