Potrebni sastojci:
Za kore:
350 gr brasna
1 jaje
prstohvat soli
2 kasike ulja
Za kore:
350 gr brasna
1 jaje
prstohvat soli
2 kasike ulja
vode da se umijesi glatko tijesto
Za nadjev:
150 gr fete
150 gr kiselog vrhnja
4 jaja
150 gr mladog sira
soli po ukusu
1 kg spinata
Za nadjev:
150 gr fete
150 gr kiselog vrhnja
4 jaja
150 gr mladog sira
soli po ukusu
1 kg spinata
Priprema:
Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za prste. Ostaviti da odstoji bar pola sata ili sto duze to bolje. Pripremiti nadjev.
Kad je tijesto odstojalo razvuci kore presipajuci gustinom ili brasnom. Prerezivati na tri dijela, premazati uljem I filovati obilno.
Peci na srednjoj temperature oko 40 minuta do lijepe rumene boje. Pokriti lanenom krpom desetak minuta prije posluzenja.
Prijatno!
Kad je tijesto odstojalo razvuci kore presipajuci gustinom ili brasnom. Prerezivati na tri dijela, premazati uljem I filovati obilno.
Peci na srednjoj temperature oko 40 minuta do lijepe rumene boje. Pokriti lanenom krpom desetak minuta prije posluzenja.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment