Friday, May 25, 2018

Prirodno odstranite MASNOĆE IZ ORGANIZMA SA SAMO 2 SASTOJKA – Pijte OVO 3 puta dnevno po 1 DL




Napravite ovaj jednostavan napitak za pročišćavanje organizma od masnoća. Posebno će dobro doći nakon obilnih obroka i tijekom dijete. Potrebna su vam samo 2 sastojka koja sigurno imate u hladnjaku.
Celer i limun!



Jedenjem celera ili pijenjem soka, njegova eterična ulja djeluju antibakterijski i dezinficirajuće. Celer pomaže zdravlju mokraćnog sustava i stimulira rad bubrega, te ima brojne ljekovite dobrobiti za vaš organizam. Zbog niskog udjela kalorija i blagog diuretičkog djelovanja, celer je odličan kao grickalica između obroka koja pomaže pri mršavljenju. Opskrbljuje organizam važnim nutrijentima koji reguliraju metabolizam masti. Veliki udio vlakana pomaže u regulaciji tlaka i šećera u krvi, čime celer smanjuje potrebu za prejedanjem. Visoki udio vode u celeru pomaže boljem osjećaju sitosti.
Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Limun je pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. Ako redovito konzumirate limun, možete spriječiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog tlaka, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!
Recept
Sastojci:
400 gr celera
1 kg limuna
Postupak:
Naribajte 400 gr korijena celera.
Dodajte ga u 2l vode i u to naribajte malo limunove kore.
Kuhajte 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi 5-6 sati.
Iscijedite 1 kg limuna i dodajte ga u vodu s ribanim celerom.
Procijedite tekućinu kroz cjediljku i prelijte u staklenu bocu.
Konzumacija:



Ovaj napitak konzumirajte prije obroka 3 puta dnevno.
Pijte oko 1 dl, a možete i ga razblažititi vodom.
Napitak čuvajte isključivo u hladnjaku.
izvor: http://altemed.net

No comments:

Post a Comment