Monday, April 23, 2018

DELUJE 4 PUTA BRŽE OD LAKSATIVA: Jedite ovaj DŽEM pre spavanja, i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CREVA




Ovaj džem zovu i bolnički džem.
Ako je zatvor tabu tema o kojoj se ne priča tako lako, istina je da je to čest problem. A uzroci mogu biti premalo kretanja, stres, lekovi, neki vitamini, premalo vode, ali može biti i nuspojava druge bolesti.



Iako se čini da je zatvor bezazlen, to nije tako, pogotovo ukoliko traje mesecima jer se čovek za to vreme ne oseća prijatno u svojoj koži. Karakteriše ga otežana defekacija, tvrda stolica.

Po statistikama svaka deseta osoba ima probleme s tim. Zatvor je bitno izlečiti ne samo zbog bola nego iz razloga što bi otpadne materije trebale izbaciti iz tela što pre. Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem.
Pacijenti koji su trpeli zatvor su jeli jednu veliku kašiku džema na dan što im je je povećalo učestalost pražnjenja creva.
Urme imaju širok spektar zdravstvenih prednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem. One su izvor prirodnih vlakana koja su neophodna za rad creva.
Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa za obični. Lako se probavljaju i smanjuju glad. Po sastavu urme su prirodna multivitaminska tabela.
Anemični pacijenti bi trebali da jedu urme, jer su odličan izvor gvožđa. 100 gr urmi sadrži oko 0,90 gvožđa. Gvožđe, kao deo hemoglobina određuje nosivost kiseonika u krvi. Urme sadrže kalcijum, koji je koristan kod proliva. Osim toga pomažu da se crevna flora obnovi.
Recept za laksativni džem
Sastojci: 150 g urmi (1 šoljica), 150 g suvih šljiva (1 šoljica), 1,5 šoljica prokuvale vode



Priprema: Isecite urme i šljive na komadiće. Stavite u ključalu vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Dobijena količina bi trebalo da bude dovoljna za 20 porcija. Ovaj džem je pogodan za sve. Možete ga jesti samog, mazati, dodati u pahuljice.
Suve šljive imaju hranljiv učinak, decenijama se prepisuju.
Bogate su vlaknima i sorbitolom. Sadrže ga 15 puta više nego drugo voće.
Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari. U crevima se prerađuje sporo zbog čega dovodi do mekših stolica. One su dobar izvor prirodnih vlakana koji su neophodni za rad creva.
Saveti za postizanje redovne stolice:
Pijte puno vode; Jedite hranu sa više vlakana: voće, povrće, i izbegavajte laksative jer postoje prirodne metode kojima možete pospešiti probavu Izbegavajte mleko i kofein.
(BalkansPress / Atma.hr)

No comments:

Post a Comment